RSS

BAJU BAHASA TERENGGANU : "KOMANG SPANA"

Salam.. Hai semua.. 

beberapa hari ni alang tak update blog.. rindu tak??hehe..

bukan apa, sibuk sikit.. ada yang mintak designkan wedding card..

hari ni hari ke 3 tak ada tempahan, so alang fikir lah 1 idea..

design baju bahasa Terengganu lagi, tapi kali ni "KOMANG SPANA"

design ni alang reka sendiri, tak copy design orang lain dah macam design sebelum ni "Dok Rock Cetong mung"

dan alang pun sendiri rasa cam tak setuju design dok rock cetong tu, tapi disebabkan pakcik alang nak sangat baju tu, pastu tanya HK, HK cakap nak mintak dia print boleh, tapi kene print banyak..

itu pasal alang pergi tanya semua orang ada yang berkenan tak dengan baju dok rock cetong tu..

harap ada yang berminat dengan design baju ni.. kalau ramai, alang nak hantar print..

tapi alang tak pergi kat HK dah sebab tak nak hampakan korang lagi.. sebulan ambil masa nak siapkan baju-baju korang..

kesian kat korang.. ada yang berniaga macam "Fazrin Fazwan" sampaikan kene smach dengan Cust dia sebab cakap dia sembang kosong je.. oder dah, tapi dapatnya belum..

so ini alang amik 1 color je sebab kat selain HK biasanya boleh 1 color je, kalo kat HK xpe la banyak2 color pun still harga sama..


Yang ni InsyaAllah boleh letak harga jualan yang sama.. Hehe.. 
Terima Kasih sudi baca blog alang..
harap ada yang sudi share kat kawan2 kot ada yang nak oder
atau PM wasap alang : 019-999 1880

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

KakNi Sihat Cantik said...

kreatif nya... apa ke maksud komang spana tu?

herm..diri ini yg lemah said...

hehe.. terima kasih kak ani.. susah jugak soalan kak ani ni..ehehe.. koman spana tu sama mcm dok rock cetong tapi lebih kepada ejekan lah.. contohnya dia x tau nak buat, lepas tu kita akan balas kat dia "komang spana mu"

Post a Comment