RSS

sendirian

bila dgr ayat ni tetiba je terpikir nak citer pengalaman aku dgn "sendirian" ni..

dlu, hdup aku ni selalu je nak bergantung pada org.. iaitu umi & abah serta adik aku, ateh,.
aku jadi nak bergantung dgn dia sbb diorg je yg selalu berani

kalo dlu nk g byr brg kt hypermarket pun aku suruh ateh byr.. x berani punya psl..

aku start jd berani ni masa tahun 2013.. masa tu aku duk umh, nk g mana2 ateh xda dia smbung bljr,. aku duk umh n g kerja je la.. msa 2013 ni la aku beranikan diri ke kedai printing banner@bunting.. msa tu bismillah abis aku baca.. lps pd tu bru la berani pergi kedai tu.. ak jd cust tetap dia smpai mac 2015.. skrg jd gak cust diorg, tp kurg print dah ngn dia atas alsan aku punya biz jual murah, bila ak print ngn dia, bunting aku jual jd mahal, jd cust pom complaint la pesal mahal benor..

2014 aku kerja banci.. masa tu lg menambah keberanian aku..
tp time g banci tu ketar abis satu badan sbb tkut..

thn ni 2015, fully aku berani..
aku cuba nasib printing kt company besar, tp serius, aku pergi kedai tu langsung badan aku x mengeletar.. aku pergi msuk kdai tu, aku tye pekerja dia blh printing x kt ctu utk semua artwork cust aku.. pastu skrg aku jd customer tetap diorg.. tp diorg ni agak lama utk aku fhm diorg punya company.. dh byk kali salah buat ngn diorg.. tp nk wt cmne, demi cust..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Wan Nur Najihah Wan Shari said...

jemput singgah blog saya..http://wannurnajihah.blogspot.com/
jangan lupa follow terus k.. #52

Post a Comment