RSS

Perbuatan KURANG AJAR Penjual Tikes Bas Sani Express di Kuala Terengganu

12.8.2015, kiraan jam 3.30 petang, stesen bas kuala terengganu.
Tadi pergi beli tiket bas ke KL sabtu ni, pastu aku pilih sani sebab bas dia selesa dan selama aku beli tiket xda lagi aku kene ngn penjual tiket biadap ni..

ada dua kaunter buka tadi, so aku pilih yang perempuan yang ada penyakit "setok" & "angguk2" ni,

masa tu aku beli tiket balik sekali, time nk gtw tiket balik, aku ckp nak waktu malam je sebab aku x tau jam berapa bas gerak.. 
pastu dia ckp "sepuloh setengah, sepuloh"

aku wt x tau je la sebab aku ingat dia gtw harga tiket..
pastu dia tenung aku, aku pun tye balik "mende2??"

pastu dia ulang balik "sepuloh setengah sepuloh"

aku pun jawab je la, "iyelah, dakpelah"

pastu dia lantangkan suara "MAKSUD SAYA NAK PUKUL SEPULOH KE SEPULOH SETENGAH.. DAKPE..!! DAKPE!! DIA ADA DUA WAKTU BERGERAK"

masa tu yang jaga tiket sebelah tu tengok je perangai dia yang ngah jerkah aku tuh..

aku mmg jenis x lawan, so aku ckp sambil senyum, "oh.. amik 10.30 je la"
masa tu dia senyum sinis kat aku.. (senyum sebelah sambil wat muka masam)

pastu dia ckp kt aku "RM88"
aku bayar RM108
dia bg balik aku RM8 dan RM12
lps tu dia BALING tiket aku..


dia ni yang jenis berpenyakit angguk & TAK AKAN PERNAH SENYUM.. 

aku up status kat FB
Rupanya dah ramai yang kena kat PEREMPUAN ni.. aku x nak malukan dia atau company, tapi bila aku tanya org mcm mana nak buat laporan, x da sorg yang ckp nombor fon yang boleh kita buat laporan..
ni salah sorang yang kena ngn perangai biadap dia tuh.. 

aku cuba PM FB page sani express, tapi x da respond.. so aku pikir mungkin blogger boleh diorang baca kot & buat tindakan susulan kat PEREMPUAN tu sebab blogger ni cepat je sambung VIRAL..

aku tak nak dia kehilangan kerja, cuma aku nak ada pihak atasan berani tegur BIADAP dia tu biar lain kali dia x buat dah perkara macam ni kat mana-mana customer..

MOHON PERTOLONGAN PADA YANG BOLEH SAMPAIKAN ADUAN KAT ORANG ATASAN SYARIKAT SANI EXPRESS NI..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Syah said...

Assalamualaikum,,,hai2

saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
Jemput singgah blog saya
http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

dan ig @nurnasuha96_
whatsapp : +60196117811

Post a Comment