RSS

Props untuk kawin/tunang/event

hari ahad hari tu ada orang tempah props ngan alang untuk majlis tunang (23/2/2014, 11 pagi)

so alang wat la..
Semalam hari selasa baru siap print, potong dan tampal lidi.

rupanya prop ni mudah aje buatnya..
cuma antara berani ke tak aje..

bila dah siap buat dan susun dalam Adobe Ilustrator, hantar print kat kedai.. print atas kertas "ARTCARD 210 @ 260 @ 310"

tapi alang pakai yang 210 aje.. tp kualiti memang superberb.. alang print ngan kawan abah, dapat diskaun.. kalau ngan orang luar harga lain..

memang boleh berniaga kalau ngan kawan abah tu..
wedding card, busines card pun alang print ngan dia jugak..


1 kotak tu saiz A4.. cust ni oder 4 saiz A4

1. makesure nak ptong tu kena tinggal basi dalam 1mm (agak2 aje)
2. lepas siap gunting, amik tape dan tampal lidi kat tape -yang ni alang pakai white sticker lebihan buat sticker club kereta/moto hari tu..

_
hasilnya..??
_
_
_
_
_
_
_

Ini.. 

ini

dan ini

dan ini..

Tempahan ni alang kira saiz.. min oder saiz A3, harga untuk saiz A3 RM10 ringgit (sekali potong dan tampal lidi)
kalau tak nak lidi, tolak RM1 sahaja..

atas A3 boleh dapat lebih kurang 8-10 props.. atas saiz props jugak.. hehe.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

senorita rozie said...

salam klu saya nk mcm yg diatas berapa rm ye?

herm..diri ini yg lemah said...

senorita rozie : waalaikummussalam. kalo nak yang macam kat atas ni RM24.

anum danian said...

nk yang macam ni blh x??

Post a Comment