RSS

Maggi koley Warisan since 1981

Assalam.. dh lama x update blog.. sini nak cerita pasal nama sebenar maggi koley..
asalnya daripada mana..

Pada tahun 1981 Ayah aku md zaki bin Ismail ni xda kerja, so dia buka kedai kopi.. katanya dulu masak atas dapur kayu, so kayu tu bila dh jadi arang membazir aje buang.. so ayah aku buat maggi arang.. tp ayah aku masak maggi tu bukan atas periuk atau kuali, tapi kole (orang ganu tahu apa itu kole)

adik aku (ateh), abis belajar x tahu nak buat apa, so aku n abah suggest buka kiosk macam burger,, bila abah aku tau rancangan nk buka ni, abah aku ckp, amik kedai abah n buka kedai makan.. mula asal x bersemangat, bila abah ckp "kekalkan warisan abah dlu2 abah masak maggi dlm kole"
so, pada 16/0/2015 buka la kedai maggi kole..

aku yang biasa buat banner ni, aku reka satu logo iaitu "Maggi koley"
aku buh "Y" kat belakang biar org susah nak baca dan ini juga salah satu taktik "Copy right"

mula2 bukam kurang org.. yang dtg cuma kwn abah..
so kwn abah yang kerja JPJ n buka homestay depan kedai ktorg ni suggest buat maggi Ketam murah2 harga budget.. pikir n pikir terbuat la maggi ketam RM5 semangkuk,.
mula2 buka maggi ketam, aku yg buang cengkerang ketam tu sbb ateh geli, esok tu bru ateh buat smpai skrg,..

mula2 buka maggi ketam, rezeki kami dpt ketam maggi, blh letak sekor dlm tu..
skrg dpt ketam rimau aje, so terpaksa letak separuh..

sekian sejarah maggi koley warisan kami..

Sape2 yang duk kuala terengganu boleh try rasa maggi ketam RM5 kami..
FREE AIR GREENTEA O ICE oke..
ktorg wt harga maggi budget dgn FREE air lagi tu,. mana nak cari..??

yang jauh, kalo nak dtg, boleh whatsapp aku 019-9991880

Logo Maggi koley kami


'ni banner maggi ketam RM5 (saiz 4x3)

ni masa create logo dan banner saiz 3x2 (kecik aje)

Maggi Telur + sayur RM2

ini ketam customer bawa

Greentea FREE

Depan kedai kalo mari dari kuala berang

Depan Kedai

Ketam FRESH hari2 tukar baru

Greentea Free

Maggi ketam

Isi ketam

Cust makan ramai yang puas hati


ini org ganu panggil kole dan skrg kami masak dlm kole ini.. 
Maggi ketam :
Order Sheet kami


Ini Pelan lokasi kami



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment