RSS

Moist Choclate senang tanpa mixer dan telur

Gula caster.

1. Masukkan gula Caster dalam tepung (agak2 je berapa)

2. Masukkan soda bikabonat dan banking powder

3. Masukkan serbuk coklat
4. Masukkan ovelate

5. Panaskan majrin (agak2 je berapa) dan masukkan.
6. kacau rata. kalo agak pekat, masukkan air sikit.

7. Bila dah siap letak dalam bekas yang bakal di kukus jap lagi.

Macam ni

Ni (saje reka ni)

8. Kukus. check kukus, amik lidi, cucukkan.

Kalau masih melekat maksudnya belum masak lagi

dah siap kukus, tunggu sampai sejuk. 
JANGAN masukkan dalam peti ice terus, tapi tutup ngan saji dulu.

Coklat cair hiasan

1. Amik coklat masakkan, cairkan majerin, masukkan susu pekat, kacau2.
siap.

jirus atas kek dan hiaskan

sedia untuk di makan.




**Resepi bujang aje ni. kalo terasa cam nak makan moist tu, better buat sendiri la, x yah beli kt kedai.. benda mudah aje.. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Dzureen Darwis said...

Em, bila agak2 berapa ni saya memang tak reti hehe. Macam bila saya balik kampung, nak elajar masak dengan nenek, dia suka cakap agak2 je. Memang saya fail sikit. Hehee saya sangat setia dengan alat penimbang :p

herm..diri ini yg lemah said...

Dzureen Darwis: hahaha.. dulu sy macam awak jugak, penimban dan sukatan.. sekarang x perlukan lagi dah.. hehe.. main agak2 lagi sedap hasilnya berbanding sukatan.. cubalah sekali, mesti lain kali akan jd agak2 lagi.. hehe..

Post a Comment